HAARLEM – Met een line-up die werkelijk alle kanten op gaat belooft de vierde editie van het jaarlijkse eerbetoon aan overleden artiesten een memorabele avond te worden. Het concert, dat bekend staat om haar kwalitatieve en eigenwijze programma, overtreft zichzelf dit jaar met een sterke line-up. Freek de Jonge, Lucretia van der Vloot, Monique Klemann (Lois Lane), Beatrice van der Poel (Beeswamp) en E1 Ten (Gotcha!) zijn een aantal namen in de indrukwekkende lijst.

Tributeconcert RipLive is sinds het ontstaan in 2017 een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Organisator Hans Goes legt uit: “Elk jaar brengen we een eerbetoon aan artiesten die ons het jaar er voor ontvallen zijn. Deze keer gaat het dus over mensen die in 2019 zijn overleden. Omdat je nooit weet wie er heen gaat is er dan ook elk jaar een afwisselend programma. Maar een ding is zeker: de nummers die gespeeld worden staan in ons geheugen gegrift.” De komende editie komen er nummers van onder andere The Prodigy (Keith Flint), Talk Talk (Mark Hollis), The Monkees (Peter Tork), Earth & Fire (oprichter Gerard Koerts) en vele anderen voorbij. Ook nummers van overleden Nederlandse helden als De Selvera’s, Johnny Lion en Gerard Koerts (Earth & Fire) komen voorbij.

Line-up
Op 13 maart is de grote zaal van het Haarlemse Patronaat het podium waar de nalatenschap van de sterren nog eenmaal zal schitteren. Naast genoemde artiesten bestaat de indrukwekkende lijst optredende artiesten nog meer uit Jeroen den Hengst (Beatcream), Kevin More (So Gospel Choir). Leonard Domhof (Bouncers), Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Pépé Fischer (Cheerful Fruitflies), Jaco van der Steen (Dutch Eagles), Stephan van de Kimmenade, Arnd Broeke en Bert Heemskerk. Ook de dochters Sandra en Yosé van de onlangs overleden overgebleven Selvera’s, Selma Jansen, komen met een mooi eerbetoon aan hun moeder.

Strakke begeleidingsband
De strakke band die de artiesten begeleid, de zogenoemde RipLiveBand, bestaat uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers (Rosa King, K-Otic, Edsilia Rombley, Marianne Weber), Mindel Koning (zang) en Bart van der Poel (Sellfish). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins sluiten bij een aantal nummers aan. De backingvocals worden gedaan door de Ripgirls (Marieke Terol – Hegger, Lisa Cobelens en Muriel van Dijk). De presentatie ligt in de handen van de bedenkers van het concert, Hans Goes en Alain Timmers.

Tributeconcert RipLive – het grootste eerbetoon van Nederland op 13 maart 2020 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem.
Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.
Kaarten via www.patronaat.nl