SPAARNDAM - Onder het genot van een hapje en een drankje wordt u uitgenodigd een aantal concerten bij te wonen. Deze concerten worden in een vijftal kerken georganiseerd en u kunt fietsend aan deze tour deelnemen. Fietsend door een prachtig landschap. In de prachtige Oude Kerk in Spaarndam kunt u genieten van het trio Joelle Charan. Zij verheugen er zich al 2 jaar op om in de classical tour te mogen optreden. Ze hebben zich bijzonder goed voorbereid en komen met een programma geïnspireerd op een muzikale stijl, gebaseerd op zowel de westerse als de oosterse idealen. Zij schrijft zelf haar songs met een sterke verhaallijn. Ze treedt regelmatig op in Engeland en ze hoopt met muziek de wonden uit het verleden te kunnen helen. Ze vindt haar muzikale inspiratie bij Laura Mvula, Katie Melua en anderen.

In het Lichthuis treedt voor u de klassieke gitarist Matej Lakovic op. Hij speelt werk van componist Leo Brouwer, sonate no 1, Roland Dyens, Songe Capricorne en het Adagio Opus 44 van Drozd. Dit is een hommage aan J.S. Bach.

In de Dorpskerk Bloemendaal treedt Qwat op. Het Quartet with a twist. Het kwartet is opgericht door muzikale vrienden van verschillende conservatoria in Nederland. De thuisbasis van het kwartet ligt in Perth, Australië. De bezetting bestaat uit twee violen, een altviool en een contrabas. Dit belooft vuurwerk te worden. De leden van het kwartet hebben elkaar leren kennen in het Nederlands Jeugd Orkest.

De Dorpskerk in Santpoort Noord verheugt zich op de komst van het trio Erzulie. Ana Luisa Ribeiro is Portugese en heeft haar master degree fluit aan het conservatorium in Den Haag behaald. Michelle Pritchard is een Australische violiste, en naast haar optredens componeert zij muziek. Ian Mcvoy is afkomstig uit de Verenigde Staten en heeft in Paris, Brussel en Den Haag gestudeerd. Momenteel verdiept hij zich in de jazz om zijn muzikale reis te verrijken.

In de Zocherlounge op het terrein van het voormalig Provinciaal Ziekenhuis treedt Grimm Duette op. Franciska Portugal, Portugal, en Natalie Kulina, Tsjechië, treden op de meest diverse plaatsen op. In grotten, kastelen, dorpspleinen en scholen brengen zij hun programma. Zij laten zich inspireren door de sprookjes van Grimm. Het vertellen van verhalen is het uitgangspunt van hun muzikale reis. Zij brengen o.a. werk van Vaclav Trojan, The Emperor’s Nightingale naast werk van Bela Bartok.

De concerten vinden plaats zondag 15 mei. Aanvangstijden zijn 12.15 uur, 13.30 uur, 14.45 uur en het slotconcert vindt om 16.00 uur plaats in de dorpskerk te Santpoort-Noord. U kunt een keuze maken welke 3 concerten u bezoekt en het slotconcert. Kosten voor een passe-partout zijn in de voorverkoop euro 19,50 en aan de zaal euro 22,50. U wordt verwend met prachtige klassieke muziek en een hapje. Losse kaarten kosten euro 7,50 en voor het slotconcert betaalt u 10 euro.

Het slotconcert wordt verzorgd door het gitaarensemble SGEN, studenten gitaar ensemble Nederland, die ons met 10 gitaristen mee zal nemen van klassiek stukken naar swingende muziek, waarna u vrolijk met een drankje kunt afsluiten.

Voor informatie en tickets en passe-partouts kunt u de site raadplegen. www.classicaltour.nl