HAARLEM - Een van de meest invloedrijkste popartiesten van de muziekgeschiedenis vanaf de jaren 60, David Bowie, krijgt een waar eerbetoon in het Haarlems Patronaat. Op 2 februari neemt tributeband Thin White Duke ons mee op een muzikale reis door de lange periode dat Bowie over de poppodia heerste.

Thin White Duke brengt een complete Bowie-ervaring. Veel van zijn grote hits komen voorbij tijdens een middag die je niet snel zult vergeten. De naam van de band komt van een van de personages van David Bowie, die hij introduceerde tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans in 1976. De band werd in 2017 opgericht door leadzanger Aschwin Schreiber, die het repertoire van Bowie al veel langer akoestisch bracht. Na het overlijden van Bowie in 2016 was de stap snel gemaakt om muzikanten te zoeken om met een tribute aan Bowie de grotere podia te bezoeken.

Allround muzikanten
Naast Schreiber spelen Dennis van Elswijk (basgitaar), Jan Krijger (keyboard), Natasja van Haasteren (backing vocals) en Estelle Smits (backing vocals) in de band. In 2019 zijn aan de band een nieuwe drummer en een leadgitarist toegevoegd. Haarlemse Jennifer Leijen drumt in verschillende bands, waaronder The Compounds (onlangs nog in Patronaat). Ook Jaap Koopman, de nieuwe leadgitarist, is net als de overige muzikanten een allround gitarist die bijna alle bekende podia heeft mogen betreden. En nu dan eindelijk te bewonderen in Haarlem op zondagmiddag.

Sunday Sessions – Thin White Duke op zondagmiddag 2 februari 2020 in Patronaat, Zijlsingel 2, Haarlem. Aanvang 15.30 uur (zaal open 15.00 uur). Meer info en kaarten via www.patronaat.nl