AMSTERDAM - Handbalster Zoë Sprengers gaat het Amsterdamse VOC verlaten. De Haarlemse vervolgt haar carrière bij het Duitse Bayer Leverkusen. Sprengers tekent bij haar nieuwe club een contract voor twee seizoenen.


De 20-jarige linkerhoek speelster kwam al sinds 2014 uit voor VOC en via de jeugdopleiding en de Handbal Academie behaalde ze daar al op jonge leeftijd het A-team. Vorig jaar mei mocht de Haarlemse ook al haar debuut maken in het Nederlands team.

De overgang naar Bayer Leverkussen, dit jaar de nummer zes van de Bundesliga, is een volgende stap in de carrière van de Haarlemse. 'Ik kijk erg uit naar de uitdaging bij Leverkusen. Ik hoop dat ik veel kan leren van trainer Michael Biegler en mijn nieuwe teamgenoten. Het zou mooi zijn als ik snel kan wennen aan de nieuwe competitie', laat Sprengers weten op de site van de club.

Eerder zag VOC ook al onder andere Nikita van der Vliet (Nykøbing, Denemarken), Laura Zeldenthuis (SPUC, Frankrijk) en Britt van der Baan (TuS Metzingen, Duitsland) naar het buitenland vertrekken, maar de Amsterdammers wisten ook al negen nieuwe speelsters binnen te halen.