ROTTERDAM - Koninklijke HFC, en dan met name aanvaller Levi de Wilde, heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd bij Jong Sparta met ruime cijfers te verliezen. De Wilde zag kort voor rust de rode kaart na een harde en onnodige charge op het middenveld. De Haarlemmers zagen de voorsprong uit de eerste helft vervolgens als sneeuw voor de zon verdwijnen (4-1).

Er leek niets aan de hand voor Koninklijke HFC nadat men na een kwartier via Cas Dijkstra op voorsprong was gekomen. Kort voor de rust liet De Wilde, die zelf eerder in de wedstrijd een grote kans op de 0-2 om zeep had geholpen, zich gaan. Na een onbesuisde tackle op de benen van Luuk Admiraal, die zich kort na rust moest laten vervangen, kon scheidsrechter De Bruijn niet anders dan de rode kaart trekken.

Het brak de Haarlemmers na rust lelijk op omdat Jacob Noordmans al snel ongelukkig hands maakte. Dean Zandbergen bleef koelbloedig vanaf elf meter. Met hangen en wurgen bleef Koninklijke HFC nog even overeind, maar een tweede treffer kon niet uitblijven en die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd via Dano Lourens. In de uiterste slotfase moest keeper Michaelis nog tweemaal vissen bij de tweede van Zandbergen en een doelpunt van Jorn Triep.