MAASSLUIS - Na acht wedstrijden zonder winst heeft Koninklijke HFC zich in de uitwedstrijd bij Excelsior Maassluis weer eens van zijn beste kant laten zien. De Haarlemmers speelden een sterk duel en behaalden een soevereine 0-3 zege in Zuid-Holland.

De laatste overwinning dateerde alweer van 5 november toen AFC met 1-3 werd geklopt. De acht wedstrijden die daarop volgden leverden slechts vier punten op. Tegen het laaggeklasseerde Excelsior Maassluis stond de ploeg van trainer Gertjan Tamerus er weer en deed ook nog een snel zaken.

Binnen een half uur stonden de Haarlemmers namelijk op een 0-2 voorsprong op Sportpark Dijkpolder en die score had ook zomaar hoger kunnen zijn gezien het aantal kansen. Cas Dijkstra opende de score in de tiende minuut toen hij vrij voor doelman Van der Kleij opdook. Joan Kors, daarvoor nog niet gelukkig in de afwerking was na een half uur het eindpunt van een vlot lopende aanval: 0-2.

Halverwege de tweede helft viel het duel defintief in het slot toen Dijkstra zijn tweede van de middag en zijn tiende van het seizoen wist te maken. Door de zege klimt Koninklijke HFC naar de tiende plaats en gaat het komende zaterdagop bezoek bij de nummer vijf in de stand, GVVV.