HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft zaterdag voor een daverende stunt gezorgd door koploper Koninklijke HFC de tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen. De ploeg van trainer/coach Tom Boukes zegevierde op De Wending met 3-1.

De geel-zwarten hadden vorige maand in Haarlem nog kansloos met 5-0 verloren en leken ook nu een moeilijke middag tegemoet te gaan toen Taye Lee al na zes minuten scoorde. Binnen het kwartier had Floyd Groet de wedstrijd echter alweer in evenwicht gebracht. Kansen waren er daarna over en weer waarbij de uitblinkende doelman Jorrit Stoop enkele malen de Haarlemmers van het scoren wist af te houden.

Na de rust was Reiger Boys de betere ploeg, al bleef koninklijke HFC in de counter gevaarlijk. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg in de slotfase de welverdiende beloning voor het goede spel. Daan de Vries zorgde tien minuten voor tijd voor een 2-1 voorsprong waarna Alessandro Witkamp in de blessuretijd het duel besliste: 3-1.