HAARLEM - Koninklijke HFC heeft zich vaster in de middenmoot van de Tweede Divisie genesteld na een 2-0 overwinning op het hoger geklasseerde Katwijk.

De ploeg van trainer Gertjan Tamerus bevestigde op eigen veld de goede reeks van de laatste weken en nam al voor de rust afstand van de gasten. Hierbij werd het wel enigszins geholpen toen een voorzet van Joas Kors door Levi Bouwense in eigen doel werd gegleden. De thuisploeg leverde veel meer strijd dan Katwijk en na een half uur kwam de beloning met een fraaie tweede treffer. Na een prima aanval met voorzte van Maxwell Frimpong was het Levi de Wilde die beheerst scoorde.

Na de rust bleef Koninklijke HFC, ondanks aandringen van Katwijk geconcentreerd overeind en bleef zodoende voor de zesde maal op rij ongeslagen.