AMSTERDAM - AFC heeft de bekerstunt tegen PEC Zwolle geen goed vervolg kunnen geven. In competitieverband gingen de Amsterdammers zondag met 1-3 onderuit tegen Koninklijke HFC dat juist een kater had overgehouden aan de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Nadat Koninklijke HFC, dat dinsdag pas na verlenging verloor van de profs uit Deventer, al een paar goede mogelijkheden had gehad, opende het na twintig minuten de score. Niels Springer rondde goed af toen hij voor keeper Van Zetten opdook. Twee minuten later lag ook de 0-2 van Cas Dijkstra al in het net. En na een half uur werd het zelfs 0-3 door van Ruben Heeremans terecht, die het kon afmaken. Op slag van rust deed Julian van der Greft wel iets terug voor AFC.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand, want ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg liet keeper Joe van der Sar, die de geblesseerde Michaelis verving, zich niet meer passeren.