WERKENDAM - Koninklijke HFC heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen door de uitwedstrijd bij Kozakken Boys met 1-2 te winnen. De Haarlemmers danken hun zege aan een sterke eerste helft.

Na het gelijke spel tegen Noordwijk van een week eerder kwamen de gasten op een bijveld in Werkendam, het hoofdveld was afgekeurd, uitstekend voor de dag. Na een klein half uur stond Koninklijke HFC al op een 0-2 voorsprong door twee knappe doelpunten. Gerry Vlak haalde op fraaie wijze uit voor de openingstreffer e twee minuten later was Niels Springer het eindpunt avn een vlotte aanval. Na een korte onderbreking, omdat een toeschouwer onwel was geworden,moesten de Haarlemmers in de blessuretijd wel een tegentreffer toestaan van Kevin Vermeulen.

Gesterkt door die treffer trok de thuisploeg ten aanval, maar Koninklijke HFC bleef overeind, mede dankzij keeper Michaelis die een afstandsschot van voormalig prof Royston Drenthe wist te pareren. Vlak voor tijd mocht Roy Castien, na lang blessureleed, zijn rentree maken bij de Haarlemmers.