HAARLEM - Koninklijke HFC heeft dinsdagavond met opgeheven hoofd het bekertoernooi moeten verlaten. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus was dichtbij een stunt toen het tegen eredivisionist Go Ahead Eagles vlak voor tijd op voorsprong kwam. Een late tegentreffer, een rode kaart en de verlenging bleken uiteindelijk teveel voor de Haarlemmers.

Go Ahead Eagles wordt dit seizoen bedolven onder de complimenten, maar had het dinsdag erg zwaar met tweede divisionist Koninklijke HFC. De ploeg van René Hake maakte maar weinig indruk in Haarlem. Na een moeizaam eerste uur ontbrandde het duel in de slotfase. Koninklijke HFC kwam vijf minuten voor tijd zelfs op een voorsprong. De sterk ingevallen Yassine Bouchnafa strafte gestuntel in de Deventer defensie genadeloos af. Zo dreigde Go Ahead Eagles al in de eerste ronde te sneuvelen.

Zover kwam het echter niet. Gerrit Nauber maakte zijn fout bij de openingstreffer goed, door vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te werken. Een spectaculaire poging van Bouchnafa in blessuretijd, met een schot van enorme afstand werd hierna nog net over de lat getikt door doelman Erwin Mulder, waardoor het bekerduel een verlenging kreeg.

Daarin kreeg Xander van den Berg van HFC een directe rode kaart na een stevige charge en scoorde Go Ahead kort hierna via Oliver Edvardsen. In de tweede helft van de verlenging voerden Sylla Sow en Thibo Baeten hier nog twee treffers aan toe: 1-4.