SPAKENBURG - Het dit seizoen moeizaam opererende Koninklijke HFC heeft zaterdag niet kunnen stunten bij de ongenaakbare koploper Spakenburg. De Haarlemmers van trainer Gertjan Tamerus begonnen sterk aan het duel, maar stonden na afloop met lege handen: 2-1.

Het duel was nog geen twee minuten oud toen Niels Springer de bal na een vlotte aanval hard tegen de touwen schoot. De voorsprong van de Haarlemmers bleef niet lang staan, want reeds voor de tiende minuut tekende Ahemd el Azzouti vor de gelijkmaker. De koploper, die reeds een voorsprong van tien punten hebben op de directe concurrenten, kwamen nog voor rust op voorsprong middels spits Floris van der Linden die keeper Michaelis wist te verschalken.

Na de rust was Koninklijke HFC zeker niet de mindere van de "blauwen", maar het gebrek aan scorend vermogen brak de Haarlemmers opnieuw op waardoor het niet lukte om voor een resultaat te zorgen. Komende zaterdag ontvangt Koninklijke HFC de nummer twee in de stand, Quick Boys.