HAARLEM - Na een prima start van de competitie is Koninklijke HFC zaterdag de ongeslagen status kwijt geraakt. GVVV, dat dit seizoen nog niet had gewonnen, wist in Haarlem met het kleinst mogelijke verschil te zegevieren: 0-1.

Na drie overwinningen en een gelijkspel wist de ploeg van trainer Gertjan Tamerus nooit echt grip op het spel van de Veendendalers te krijgen. Koninklijke HFC had weliswaar meer balbezit, maar GVVV kwam er egelmatig gevaarlijk uit, waarbij keeper Michaelis handelend moest optreden. In de blessuretijd van de eerste helft was hij echter wel geklopt toen Ilias Latif, op het randje van buitenspel, de score opende.

Ook na de rust kon de thuisploeg het tij niet keren al waren Ploem en Castien dichtbij de gelijkmaker. In het slotoffensief werd GVVV vervolgens ok nog tweemaal gered door het aluminium en bleef zodoende op de been.