HAARLEM - Koninklijke HFC gaat de winterstop in met een elfde plaats in de Tweede Divisie. Na drie nederlagen op rij wist men zaterdag een punt weg te snoepen uit Almere.

Met die mindere reeks en een hoop blessures moest trainer Gertjan Tamerus weer puzzelen om zijn opstelling te maken. Dat de ploeg niet blaakt van het zelfvertouwen bleek ook op bezoek bij Jong Almere City FC, want de Haarlemmers konden nmmer het spel maken en mochten blij zijn dat het halverwege nog 0-0 stond.

De tegentreffer viel als nog kort na de rust toen een uittrap van doelman Michaelis werd opgepikt door Tijmen Wildeboer die direct doeltreffend uithaalde. Koninklijke HFC leek hierna wakker te zijn geschud en kwam steeds meer in de wedstrijd. Toch leek een nederlaag in de maak, maar drie minuten in de blessuretijd volleerde Cas Dijkstra hard de 1-1 binnen.

Koninklijke HFC, dat ten opzichte van de overige ploegen nog twee wedstrijden tegoed heeft hervat de competitie op 13 januari in en tegen Noordwijk.