VEENENDAAL - Dankzij een goede hand van wisselen van trainer Gertjan Tamerus heeft Koninklijke HFC toch nog een punt overgehouden aan het duel bij het hoger geklasseerde GVVV: 2-2.

In Veenendaal was het bij de rust 1-1 en dat was tevens te danken aan keeper Mitchel Michaelis die al in de zesde minuut een strafschop van Ilias Latif wist te keren. Tien minuten voor de rust namen de Haarlemmers een voorsprong die uit de lucht kwam vallen. Het zondagschot van Thomas Rier van zo'n dertig meter belandde zomaar onder in de hoek van het doel. Latif maakte kort hierna zijn fout van eerder in de wedstrijd goed door de 1-1 binnen te koppen.

Die stand bleef tot een kwartier voor tijd staan, maar toen was het Justin Spies die de thuisploeg op voorsprong bracht. Tamerus greep in met een driedubbele wissel en dat had in de slotminuut effect toen de ingevallen gelegenheidsspits Wessel Boer de 2-2 tegen de touwen schoot.