HAARLEM - Koninklijke HFC is ook na drie wedstrijden nog ongeslagen in de Tweede Divisie. Zaterdag boekte men aan de Spanjaardslaan een knappe zege op Spakenburg waardoor men nu op zeven punten staat.

De Haarlemmers waren gewaarschuwd, want de "Blauwen" hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen. Toch werd slordig uitverdedigen van de thuisploeg tien minuten voor rust afgestraft door een doeltreffend schot van Wimilio Vink.

Na de rust wist Koninklijke HFC het duel binnen een kwartier te keren. Cas Dijkstra wist een voorzet van Veerman op waarde te schatten en scoorde mooi vanuit de draai. Kort hierna wordt het zelfs 2-1 als Niels Springer een assist van El Idrissi binnen tikt. In het laatste half uur kreeg de thuisploeg het nog knap lastig, maar de lat en een uitstekend keepende Michaelis hielden de Haarlemmers op de been.