HAARLEM - Koninklijke HFC heeft zaterdag voor de derde maal op rij gelijk gespeeld. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Kozakken Boys bleven de Haarlemmers steken op 1-1.

Op een zwaar bespeelbaar veld kregen de Haarlemmers met name in de eerste helft wel de nodige kansen. Bij afwezigheid van de grieperige Gertjan Tamerus nam Erik Metgod de honneurs waar en die zag mogelijkheden voor Max Veerman, die de bal niet goed raakte, en Niels Springer die naast mikte. Tien minuten voor de rust kwam de verdiende voorsprong er alsnog toen Cas Dijkstra de bal breed wist te leggen op Jacob Noordmans die doeltreffend uithaalde.

Na de rust kon Koninklijke HF het overwicht niet vast houden en ging de rode lantaarndrager uit Werkendam steeds meer geloven in een resultaat. Na een uur spelen viel de gelijkmaker dan ook toen Amine Essabri vanuit een vrije trap keeper Joe van der Sar, die de nog altijd geblesseerde Michaelis verving, wist te verschalken. Ook de rentree van Wessel Boer, teruggekeerd van IJsselmeervogels, bracht de Haarlemmers geen extra impuls waardoor het bij 1-1 bleef.

Komende zaterdag gaat Koninklijke HFC, dat tiende staat in de Tweede Divisie, op bezoek bij koploper Spakenburg.