ZANDVOORT - Op zondag 26 maart 2023 is de zomertijd in Nederland weer ingegaan, staan de krokussen al in bloei en is het tijd voor de 9e editie van de Omloop van Zandvoort. Inmiddels staan al 1.500 enthousiaste fietsers ingeschreven voor de opening van het fietsseizoen. Vanaf de unieke startlocatie op het CM.com Circuit Zandvoort starten zij aan hun toertocht van 40, 80 of 120 km over nieuwe routes.


Het is kan best uitdagend zijn om over het circuit en door de 14 beroemde bochten te fietsen, maar het is bovenal een unieke ervaring om over het asfalt te rijden waar vijf maanden later gestreden wordt voor de winst in de Formule 1-race.

Nieuwe routes
Na de ronde over het CM.com Circuit Zandvoort fietsen de deelnemers van de drie afstanden door het dorp en het duingebied. De 40 km-route gaat naar de verzorgingspost in Vijfhuizen en via Heemstede en Bloemendaal aan Zee naar de finish op het circuit. De fietsers van de 80 km maken een lus via de pitstop in Lisserbroek en buigen af richting Hoofddorp. Deelnemers aan de langste afstand van 120 km fietsen verder in oostelijke richting door het Groene Hart, naar de verzorgingspost in Uithoorn en om Luchthaven Schiphol heen.

Bij de pitstop in Vijfhuizen komen de 80 en 120 km-deelnemers weer samen. Zij fietsen rondom Haarlem, langs Santpoort naar Bloemendaal aan Zee. Vanaf hier kan iedereen op de pedalen gaan staan voor het laatste stukje naar de finish op het circuit.

Fietsen voor Stichting ALS Nederland
Alle deelnemers aan de Omloop van Zandvoort kunnen bij de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan Stichting ALS Nederland, het aan het evenement verbonden goede doel. Bij de editie in 2022 werd het fantastische bedrag van € 5.134,- voor Stichting ALS opgehaald.

'De klok tikt,' zegt Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland. Hij vervolgt: 'Wetenschappelijk onderzoek is essentieel en daarvoor zijn we afhankelijk van donaties. We willen zoveel mogelijk levens redden, hoe eerder we een medicijn hebben hoe beter. We zijn dan ook ontzettend blij dat de deelnemers van Omloop van Zandvoort een bijdrage willen geven voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.'

Inschrijven
Fiets jij samen met je fietsvrienden en -vriendinnen 40, 80 of 120 km op zondag 26 maart? Schrijf je nu in via www.omloopvanzandvoort.nl. Je kunt de Omloop van Zandvoort ook fietsen als voorbereidingstocht in aanloop naar andere fietsevenementen van Le Champion met langere afstanden, zoals de Ronde van Noord-Holland op 22 april en de Ronde van de Stelling van Amsterdam op 11 juni.