HAARLEM - Door voor de elfde keer op rij ongeslagen te blijven heeft Koninklijke HFC zich definitief veilig gespeeld in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus won zaterdag in eigen huis met 2-1 van Excelsior Maassluis.

De Haarlemmers kwamen op het eigen complex aan de Spaanjaardslaan na een kwartier spelen op voorsprong toen André Morgan voormalige HFC-keeper Tom Boks met een knap schot verschalkte. Nauwelijks een minuut later wist Baset Moshtaq voor de gelijkmaker te zorgen voor de gasten uit Maassluis, die nog allerminst veilig zijn.

De winnende treffer viel in de 57e minuut toen Sietse Brandsma een voorzet van Zakaria Eddahchouri op waarde wist te schatten en de 2-1 liet aantekenen. Excelsior Maassluis deed zijn uiterste best om het tij nog te keren, maar de uitblinkende doelman Michaelis liet zich niet opnieuw passeren.

Koninklike HFC, zevende in de stand, speelt komende zaterdag 13 mei opnieuw thuis als Jong Sparta op bezoek komt.