HAARLEM - Het seizoen dreigt voor Koninklijke HFC als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus kende na de winterstop een uitstekende periode, maar wist in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis voor de vierde keer op rij niet te winnen: 1-2.

Met nog vier wedstrijden te gaan zullen de Haarlemmers het seizoen zodoende waarschijnlijk gaan afsluiten als kleurloze middenmoter. Tegen de gasten uit Maassluis, die wel streden voor iedere meter, kon de thusploeg geen moment een vuist maken en grossierde het in slechte passes en verkeerde keuzes. Allen Wessel Boer wist in de eerste helft een kans om zeep te helpen, maar de gasten stonden toen al op voorsprong door een treffer van Kevin Dercks na weifelend optreden van keeper Joe van der Sar.

HFC kon het tij na rust niet meer keren en tien minuten voor tijd deelde Pieter Langedijk een volgende tik uit met de 0-2. De aansluitingstreffer van invaller Cander van den Berg kwam te laat om nog op een resultaat te hopen voor de Haarlemmers.