HARDENBERG - Koninklijke HFC moet even pas op de plaats maken met het zicht op de koppositie in de Tweede Divisie. Zaterdag ging de ploeg van trainer/coach Gertjan Tamerus hard onderuit bij de huidige koploper HHC Hardenberg waardoor de achterstand is opgelopen naar acht punten.

Na een saaie eerste helft waarin de mogelijkheden op één hand te tellen waren bleek de thuisploeg in de tweede helft behoorlijk slagvaardig. Tien minuten na de rust opende Sergio Fatima koppend de score. Invaller Nick de Bondt verdubbelde die score met een prachtige vrije trap en in de slotfase was het Joël Amakado die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Koninklijke HFC staat nu op een vierde plaats en ontvangt komende zaterdag de nummer acht in de stand, De Treffers.