HAARLEM - De zorgen voor IJsselmeervogels lijken met de week groter te worden. Zaterdag verloren de "rooien" met 4-1 van Koninklijke HFC.

Met de 17-jarige Duke Verduin onder de lat bij de Haarlemmers begonnen nog wel redelijk goed aan het duel. uitgerekend voormalig HFC-er Khalid Tadmine opende na een klein half uur de score. Die score had verdubbeld kunnen worden ware het niet dat Rydell Poepon de lat raakte.

De tweede helft gaf een heel ander beeld met name nadat Sietse Brandsma halverwege voor de gelijkmaker had gezorgd. Een minuut later moesten de gasten met tien man verder na een tweede gele kaart voor Jesse Wielinga. HFC profiteerde optimaal, want nauwelijks een paar minuten verder scoorde Mehmet Yüksel de 2-1. In de slotfase werd de score verder opgevoerd door Jim Hulleman en de tweede van Brandsma: 4-1.