HAARLEM - Een bliksemstart van Koninklijke HFC heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van trainer Gerjan Tamerus blijft meedraaien in de top van de Tweede Divisie. De Haarlemse formatie had binnen een kwartier al een 3-0 voorsprong genomen, maar zag in de tweede helft Jong Sparta nog gevaarlijk dichtbij komen.


De Haarlemmers doen inmiddels weer volledig mee na een moeizame competitiestart en profiteerden dit weekend van puntenverlies van ploegen als IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. Inmiddels staat HFC op een tweede plaats op slechts twee punten van IJsselmeervogels.

Op eigen veld kende men zondag een bliksemstart door binnen mum van tijd op 3-0 te staan. Vincent Volkert opende de score al na vier minuten en nog eens vier minuten later werd deze verdubbeld door Sam van Huffel. Nog voor het eerste kwartier om was had Floris van der Linden al voor een derde Haarlemse treffer gezorgd.

Men liet hierna de teugels wat vieren en kreeg daar in de tweede helft bijna de rekening voor gepresenteerd. Bradley van Hoeven bracht Jong Sparta terug in de race, en toen Ayoub Boukhari een kwartier voor tijd een strafschop benutte werd het nog heel spannend. Uiteindelijk wisten de Haarlemmers de zege toch over de streep te trekken: 3-2.