SPAKENBURG - Koninklijke HFC is de nieuwe koploper van de Tweede Divisie. In de topper tegen lijstaanvoerder IJsselmeervogels wist de ploeg van trainer/coach Gerjan Tamerus dankzij een meesterlijke tweede helft de tegenstander te vernederen (1-5).

Koninklijke HFC had in de eerste helft al het meeste balbezit, maar wist toen nog niet het verschil te maken. Sterker, na een ruim half uur was het de thuisploeg die een voorsprong nam via Maikel den Harder na goed voorbereidend werk van Ahmed El Azzouti.

Of coach Tamerus zich vervolgens heeft laten gelden in de kleedkamer zal nooit duidelijk worden, maar feit is dat de Haarlemmers in de tweede helft heer en meester waren aan de hand van een uitblinkende Sam van Huffel. Al kort na de rust werd de ploeg in het zadel geholpen door een ongelukkig eigen doelpunt van Gillian Justiana. Na een uur spelen wist Joël Donald met twee treffers in vijf minuten het verschil te maken en nog eens drie minuten later had HFC de zege al in de tas bij een mooie goal van Lars Weistra achter het standbeen langs. Uitblinker Van Huffel mocht uiteindelijk de eindstand op 1-5 bepalen.

IJsselmeervogels - Koninklijke HFC 1-5 (1-0)
33. Den Harder 1-0
47. Justiana (e.d.) 1-1
60. Donald 1-2
65. Donald 1-3
68. Weistra 1-4
71. Van Huffel 1-5