KATWIJK - Koninklijke HFC mag weer gaan geloven in de titel van de Tweede Divisie nadat de ploeg zelf een ruime zege behaalde bij Quick Boys en na afloop hoorde dat koploper Katwijk onderuit was gegaan in Noordwijk. Het verschil tussen Katwijk en de Haarlemmers is nu vier punten met nog zeven wedstrijden te gaan.

Het werd op Sportpark Nieuw Zuid nooit een echte wedstrijd nadat Chima Bosman al in de achtste minuut aan de noodrem moest trekken bij de doorgebroken Sietse Brandsma. Bosman zag rood en uit de toegekende vrije trap scoorde Gerry Vlak de openingstreffer. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus stelde hierna snel orde op zaken. Verdediger André Morgan, afgelopen week ook al twee keer trefzeker tegen Noordwijk, scoorde de 0-2 en even later wist Brandsma een strafschop te benutten.

Koninklijke HFC kon na rust de wedstrijd controleren, en uiteindelijk wist Morgan een kwartier voor tijd nog een tweede treffer te maken: 0-4. Quick Boys eindigde hierna het duel zelfs met negen man toen ook El Kachati de rode kaart kreeg te zien.