ROTTERDAM - In de Tweede Divisie lijkt Koninklijke HFC met een vrije val bezig. De Haarlemmers, eerder dit seizoen nog even koploper, wisten op bezoek bij Jong Sparta alweer voor de vijfde keer op rij niet te winnen en zijn inmiddels afgezakt naar een achtste plaats. Jong Sparta is na de tweede opeenvolgende zege inmiddels opgeklommen naar een twaalfde plaats.

Toch begonnen de gasten goed op het Kasteel in Rotterdam. In de vierde minuut haalde Khalid Tadmine verwoestend uit, waardoor hij de bezoekers op voorsprong bracht. Hierna volgden gelijk veel kansen voor de Rotterdammers en de gelijkmaker kwam dan ook nog voor rust toen Boyd Reith het net wist te vinden met een schot van buiten de zestien.

In de tweede helft bleven de kansen voor Jong Sparta zich opstapelen. Tien minuten na de rust kwam dan ook de voorsprong voor de thuisploeg. Het was Mohammed Tahiri die de voorzet van Reith binnen wist te koppen. Een minuut later liep Jong Sparta via Youssef El Kachati verder uit en was het duel beslist: 3-1.