MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen weten te pakken alwaar Koninklijke HFC tegen de eerste nederlaag aanliep. Het duel tussen beide ploegen mag gerust bloedstollend genoemd worden.

De Haarlemmers kenden een droomstart toen Roy Castien al na een minuut de openingstreffer maakte. Vlak voor de rust kwam de ploeg van trainer/coachTamerus echter met tien man te staan na een rode kaart voor Oscar Wilffert. Tegelijkertijd gaf de scheidsrechter een strafschop aan de thuisploeg die werd benut door Daan Blij.

Na de pauze maakte Sietse Brandsma tegen de verhouding in de 1-2 voor de tien uit Haarlem. In de uiterste en bloedstollende slotfase knokte Excelsior Maassluis zich toch nog naar de overwinning. Eerst maakte Gabri Urbanus gelijk, waarna Vincent van den Berg de ploeg van trainer Dogan Corneille de winst wist te bezorgen: 3-2.