UTRECHT - Ajax heeft op bezoek bij FC Utrecht zonder al teveel problemen een 0-3 zege geboekt. De al snel op het oude nest terugegkeerde Brian Brobbey was met twee doelpunten belangrijk voor de Amsterdammers.

Het gretig spelende Ajax had FC Utrecht al voor rust op de rug liggen. Antony was met een van richting veranderd schot al na vijf minuten succesvol en Brobbey, terug van een mislukt avontuur in Leipzig, trof zowel met een kopbal als een intikker doel. Beide keren deed hij dit op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic. De enige kans voor FC Utrecht was voor Douvikas, maar die kopte van dichtbij over.

Ook na de pauze lukte het de thuisploeg geen moment om aanvallend een vuist te maken en Ajax kon naar hartelust combineren. Dat deed het wel met de rem erop,zodat het aantal kansen beperkt bleef. Blind zag een inzet gekeerd worden en een prima schot van Antony zeilde net naast waardoor het bij 0-3 bleef.