LILLE - Ajax heeft dinsdag 10 december in de thuiswedstrijd tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Champions League. Door een 0-2 zege op Lille staat de ploeg van trainer Erik ten Hag sinds woensdagavond alleen aan de leiding in Groep H.

Ajax kende een bliksemstart in Frankrijk want de wedstrijd was één minuten en 35 seconden oud toen Dusan Tadic de bal bij Hakim Ziyech bezorgde die uiterst koelbloedig bleek. Even later krijgt Tadic zelf een goede kans, maar weet keeper Maignan te redden. Ajax komt vervolgens goed weg als Bamba een open kans over schiet. Kort voor rust moet Zakaria Labyad zich met een blessure laten vervangen. Voor hem komt Noa Lang in het veld.

Kort na de rust krijgt Ajax weer wat mogelijkheden, maar is de beste kans voor Ikoné die over mikt. Na een klein kwartier volgt de 0-2 na opnieuw een succesnummer tussen Ziyech en Quincy Promes zoals reeds eerder gebeurde tegen Chelsea en afgelopen weekend tegen Heracles. Ziyech legt de bal met veel gevoel achter de verdediging waar Promes wederom op de juiste plek staat. Keeper Onana houdt Ajax vervolgens met twee puike reddingen op de been. De grootste tegenvaller van de avond volgt als Ziyech met een armblessure uitvalt, maar de zege komt in ieder geval niet in gevaar.

Aangezien Valencia en Chelsea deze avond een puntendeling overeen kwamen (2-2), en op twee punten achterstand staan, heeft Ajax over twee weken in de Johan Cruijff Arena aan een punt tegen Valencia genoeg.

Lille - Ajax 0-2 (0-1)