AMSTERDAM - Ajax heeft donderdagavond zeer goede zaken gedaan om de kwartfinales van de Europa League te bereiken. De eerste wedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys werd met 3-0 gewonnen. In de Johan Cruijff Arena vielen alle goals na rust.

Een meer dan terechte zege, want de Amsterdammers hadden voortdurend het overwicht. Antony was in de eerste tien minuten al tweemaal gevaarlijk, maar stuit eerst op doelman Faivre en mikt vervolgens naast. Ook Neres is dichtbij, maar mikt in het zijnet.

Na de rust wordt het verschil wel gemaakt. Nadat Faivre eerst nog weet te redden op een kopbal van Alvarez is hij even later geklopt door een schot van Davy Klaassen. In de laatste tien minuten krijgt de ploeg van Erik ten Hag de score die men verdient. Dusan Tadic benut een rebound na een schot van Tagliafico en invaller Brobbey, die vlak daarvoor nog de paal had geraakt bepaalt de eindstand op 3-0.