BERLIJN - Ajax is in de play-offs van de Europa League uitgeschakeld door Union Berlin. Na de bloedeloze 0-0 in de Johan Cruijff Arena kwamen de Amsterdammers in Berlijn beter voor de dag, maar gingen wel met 3-1 ten onder.

De eerste helft verliep op zijn zachtst gezegd ongelukkig voor Ajax. Onbewust hands van Bassey leverde een penalty op die Knoche benutte, een goal van Kudus werd afgekeurd en doelman Rulli miskeek zich op een rollertje van Juranovic: 2-0.

Pal na rust zat het Ajax wel mee, toen Kudus een bal verkeerd raakte en alsnog scoorde. Niet veel later was de marge echter weer twee door een harde kopbal van Doekhi. Kudus miste nog wel een reuzenkans, maar verder zat de Union-defensie potdicht. In de slotfase liep de frustratie bij Ajax hoog op met enkele gele kaarten en rood voor Alvarez.