AMSTERDAM - Ajax moet over exact een week vol aan de bak in Rome om de halve finale van de Europa League te behalen. In de Johan Cruijff Arena kwam de ploeg van Erik ten Hag voor rust op voorsprong tegen AS Roma, maar een gemiste strafschop van Dusan Tadic en een blunder van doelman Kjell Scherpen leiden een 1-2 nederlaag in.

Het was Davy Klaassen die de Amsterdammers in de 39e minuut op voorsprong bracht na een prima combinatie met Dusan Tadic. Gelijk hierna krijgt Antony een kans op de verdubbeling van de score, doch krijgt de bal niet langs keeper Pau Lopez.

Na de rust gaat het in korte tijd goed mis. Na een overtreding op Tadic mag de aanvoerder vanaf elf meter aanleggen, maar schiet de bal door het midden recht op de keeper af. Een paar minuten later gaat Scherpen vervolgens de fout in bij een houdbare vrije trap van Pellegrini en is het 1-1. Ajax herpakt zich, dringt aan op jacht naar de winnende en krijgt daar kansen voor onder meer via Antony, maar het zijn de Romeinen die tegen de verhouding in via Ibanez het duel beslissen.

Ajax - AS Roma 1-2 (1-0)
39. Klaassen 1-0
57. Pellegrini 1-1
87. Ibanez 1-2