SITTARD - Ajax is de competitie begonnen met een moeizame zege bij Fortuna Sittard. De landskampioen worstelde 45 minuten lang met zichzelf, maar won wel na een betere tweede helft, met 2-3.

De eerste leverde één grote kans en die leverde ook meteen een doelpunt op. Gladon rondde oog in oog met Pasveer, die Gorter uit de basis had verdrongen, beheerst af. Fortuna kleunde er voor de pauze in warabij aanvoerder Seuntjens regelmatig het randje opzocht. Ajax deed voor rust amper iets met het vele balbezit.

Na rust lukte dat, met de wissels Brobbey en Klaassen,wel. Klaassen maakte gelijk na voorbereidend werk van Taylor, Brobbey verzorgde daarna de assist bij de 1-2 van Rensch en maakte zelf de 1-3. Invaller Burak Yilmaz scoorde in de slotfase met een mooie vrije trap.