TILBURG - Ajax is met één punt voorsprong op PSV de winterkampioen van Nederland. Op de laatste speeldag van 2020 liep de ploeg van Erik ten Hag wel tegen puntenverlies opgelopen door bij Willem II met 1-1 gelijk te spelen.

Het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de dit seizoen geplaagde Tilburgers. Al na vier minuten bracht Antony, na een vlotte combinatie met Huntelaar, de Amsterdammers op voorsprong. Huntelaar zelf en Tagliafico kregen ook nog mogelijkheden. Terwijl de regen gestaag naar beneden kwam ging de Ajax-storm wat liggen en kreeg ook Willem II zijn eerste mogelijkheid, maar Onana wist te keren op een inzet van Nunnely waardoor men met 0-1 gaat rusten.

Na de rust komt de thuisploeg verrassend op gelijke hoogte als Kwasi Wriedt ineens snel vanuit de draai schiet. Kort hierna raakt Ajax Davy Klaassen kwijt die met een blessure wordt vervangen door Ekkelenkamp. Terwijl het veld steeds zwaarder wordt komt Ajax wel dicht bij een nieuwe voorsprong als Tadic de paal raakt. Keeper Ruiter moet pogingen van diezelfde Tadic en Gravenberch keren, maar aan de andere kant moet ook Onana alert zijn bij kansen voor Nunnely en Wriedt. In de uiteindelijke slotminuten weet Ruiter zich nog enkele malen te onderscheiden door met goede reddingen Ajax van de winst af te houden.