AMSTERDAM - Ajax heeft in zijn derde groepsduel in de Champions League een flink pak rammel gekregen van Napoli. Het kwam in de Johan Cruijff Arena nog wel op voorsprong, maar werd daarna keihard voor schut gezet: 1-6.

Ajax, dat met dezelfde basiself startte als in de wedstrijden tegen Rangers en Liverpool, kwam al rap op voorsprong. Kort na een gemiste kans aan de andere kant van Raspadori zette Bergwijn voor en schoot Taylor de bal via het been van Kudus binnen. De gelijkmaker viel bij een vlotte aanval over de linkerflank, een voorzet op maat en een knappe kopbal van Raspadori. Ajax werd vervolgens totaal overlopen en mocht niet mopperen dat de koploper van de Serie A voor rust nog maar twee keer scoorde. Eerst via een kopbal van Di Lorenzo op aangeven van Kvaratschelia en daarna volgde een doeltreffend schot van Zielinski.

Na een slordige uittrap van Pasveer en geklungel achterin mocht Raspadori na de rust nog eens juichen. Het werd echter nog pijnlijker voor Ajax toen Kvaratschelia er na een vlotte aanval 1-5 van maakte. Nadat Tadic een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart had gekregen, werd het via Simeone zelfs nog 1-6 waarmee Ajax zijn grootste thuisnederlaag in Europa ooit leed.