HAARLEM - De provincie Noord-Holland voert onderhoud uit aan de brug over de Leidsevaart in Haarlem.


Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is in beide richtingen 1 rijstrook minder beschikbaar op de Westelijke Randweg (N208), ter hoogte van de brug. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni tussen 9.00 en 15.00 uur. Dan worden de leuningen van de brug vernieuwd.

Veilig werken

In het verleden is ter bescherming van stalen onderdelen chroom-6 toegepast bij bijvoorbeeld bruggen. Chroom-6 is een giftige stof die in deze tijd niet meer gebruikt wordt. In vaste vorm, zoals verflagen, kan chroom-6 geen kwaad. Bij onderhoudswerkzaamheden zoals slijpen, schuren, of zagen, is het belangrijk om de medewerkers die met deze stof werken te beschermen. De provincie en aannemer nemen daarom de nodige maatregelen. Het verwijderen van chroom-6 en het afvoeren van de brugleuningen gebeurt op een veilige manier voor de omgeving.

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen of opmerkingen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale Facebookpagina (@ZuidkennemerlandIJmond) of op de website. Meer weten over de toekomstige fietsbrug? Kijk dan op de website van dat project.