HAARLEM - In het enige museumcafé in Haarlem dat momenteel geopend is ben je van harte welkom voor to-go’s; een goede kop koffie, Thuysgemaakte lunch of zoete verwennerijen. Speciaal voor Valentijnsdag heeft het creatieve team de ‘Crazy in Love’-brunchbox samengesteld met o.m. een Valentony Chocolonely Reep, rozenblaadjes, heerlijke croissants en een persoonlijk liefdeskaartje. Voor alle jarigen is er de ‘Happy Birthday’-brunchbox. Waar wacht je nog op, bestel via shop.museumvandegeest.nl!

Museum van de Geest is altijd op zoek naar creatieve manieren om verbonden te blijven met publiek. En na anderhalf jaar te zijn gesloten vanwege een grootschalige verbouwing stond ook museumcafé Thuys te popelen om weer open te gaan. Helaas liep dit anders. Maar net als het museum kijkt het café graag naar wat er wel kan. In café Thuys ben je daarom van harte welkom voor to-go’s, en bezorgen doen ze ook. Wil je er een uitje van maken, vraag dan naar de speluitleen en speel een potje cricket of badminton in de groene omgeving van de Bolwerken of prikkel je geest met de quote-tentoonstelling op de ramen van de kapel.

In museumcafé Thuys werken ze zoveel mogelijk met biologische, duurzame streekproducten en lokale leveranciers die zich verbinden aan re-integratieprojecten. Zo wordt de jam gemaakt door mensen met Alzheimer bij zorgboerderij De Straalhoeve in Vijfhuizen, wordt het ovenheerlijke brood gebakken door bakkers van Bakkerij MOOI BROOD in Spaarndam, wordt de biologische Tribes thee verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en worden de brownies & blondies gebakken bij Brownies&downieS. Daarnaast werkt de organisatie samen met mensen uit de dagbesteding van Hartenkamp en een team vrijwilligers. Voor de collega’s met afstand tot de arbeidsmarkt valt de lockdown erg zwaar. Door af en toe in het museumcafé aan de slag te kunnen behouden zij ritme en structuur.

Het museumcafé is gevestigd in een historische kapel, het oudste deel van het gebouwencomplex. Met het terugbrengen van de kapel in originele staat en de toevoeging van een kleurrijk glas kunstwerk, ‘Stralen door de broze geest’ van Jennifer Tee en Jonas Ohlsson heeft het café een ware metamorfose ondergaan. Met de Bolwerken als achtertuin is het een verborgen parel in de stad waar je volledig onthaast van de alledaagse drukte. Museum van de geest en museumcafé Thuys geloven in een samenleving waar iedereen zich gehoord en gezien voelt en mee mag doen. Met jouw bestelling steun je deze mooie missie van het museum.