HAARLEM - De omvangrijke serie Twilight Zone van fotograaf Satijn Panyigay toont zalen en ruimtes van o.a. Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum en FOAM. Satijn fotografeerde ook Verwey Museum Haarlem, voordat de zalen gevuld werden met kunst. De serie Twilight Zone (Verwey Museum Haarlem) is van 1 september tot en met 29 oktober te zien in het Kabinet van het museum.

Satijn Panyigay maakt fotografisch werk dat de kijker uitnodigt om te vertragen. Gefascineerd door de psyche van de mens fotografeert ze vooral lege ruimtes die tijdelijk hun functie niet vervullen. Zoals de lege tentoonstellingsruimtes van musea en hun depots, interieurs van nieuwbouw woningen en gebouwen tijdens renovatie.
Satijn maakt haar analoge foto’s tijdens eenzame, meditatieve verkenningen van de verlaten plekken. Daar ontstaan beelden die een balans creëren tussen licht en donker, sereniteit en somberheid, veerkracht en kwetsbaarheid. Haar strakke maar poëtische werk, zonder directe menselijke verhalen, is verrassend humaan – het spreekt de gevoelens van de waarnemer aan.

Eerdere tentoonstellingen van Panyigay zijn onder meer Depot Boijmans Van Beuningen (Rotterdam, NL); Fotomuseum Den Haag (Den Haag, NL); Museum Tot Zover (Amsterdam, NL); Villa Mondriaan (Winterswijk, NL), Museum W (Weert, NL). Haar werk bevindt zich onder meer in de collecties van Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Tot Zover, Museum Van Bommel Van Dam en Museum W.

Titel: Twilight Zone - Verwey Museum Haarlem
fotografieserie van Satijn Panyigay
Datum: 1 september t/m 29 oktober 2023
Waar Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
Tijd zondag en maandag 12 - 17 uur, dinsdag t/m zaterdag 11 - 17 uur

Voor meer informatie kunt u mailen naar

marcom@verweymuseumhaarlem.nl

of T 06 31060011