HAARLEM -Theatermaker Pieter Tiddens heeft samen met collega’s een nieuw Youtubekanaal opgezet. Het Coronakinderkanaal presenteert elke dag een nieuw filmpje, gemaakt door theatermakers. Het kanaal is bedoeld voor kinderen die op dit moment een droom zien uitkomen. Of een nachtmerrie. Namelijk; geen school.

Pieter Tiddens is artistiek leider van stichting Eigen Werk Theaterteam. Een oude wens van de theatermaker kwam per toeval in vervulling; een eigen filmkanaal opzetten, dat niet van de welbekende grote mediabedrijven is. Pieter: “Animator Thijs Steggink had mij gevraagd of ik zin had om mee te denken over een kwaliteitskanaal voor kinderen. Toen de scholen dicht gingen, vanwege Corona, hebben we direct de koe bij de horens gevat. We leven ons creatief uit in filmpjes waaraan je goed kunt zien hoe het gemaakt is. Het is allemaal eigen werk.”

Het Coronakinderkanaal is voor het hele thuiszittende gezin. Abonnees kunnen gratis lid worden. Er wordt elke dag een nieuw filmpje gemaakt door theatermakers. Pieter: “We zijn drie weken geleden begonnen en op dit moment staan er al heel veel toffe filmpjes op. Als je abonnee bent, krijg je een waarschuwing als er een nieuw filmpje op staat. Zo zorgen we er voor dat het thuiszitten wat aangenamer wordt.”

Op het Coronakinderkanaal zijn verschillende soorten filmpjes te zien. Gerangschikt in rubrieken. Zo is er ‘Boem Tak’, gemaakt door Martijn Schroevers, Dennis Mulder en Pieter Tiddens. “Het zijn filmpjes van mensen in heel verschillende beroepen. Elk filmpje is in één keer door één speler opgenomen en zó gemonteerd dat die persoon toch met z’n achten is.”

De serie ‘Handig’ is gemaakt door Martijn Schroevers (ook regie), Carlo Scheldwacht (karakters), Laura Josselin de Jong (set), Big Orange Music, Pelle Herfst (licht), Simon Claessen (camera), Kirsten Pop (spel) en Pieter Tiddens. Ook deze serie bestaat uit heel bijzondere afleveringen.

Acteur en regisseur Tom Jaspers is in zijn flat de ‘Anoek Verzoek Hoek’ begonnen. “Zodat hij ook in tijden van corona zijn werk als acteur en regisseur kan blijven doen. Tom speelt zijn alter ego, die niet helemaal goed bij zijn hoofd is. Gelukkig maar, want dat is prettig!”

Acteur Pieter Tiddens zelf maakt ‘Nepnuws’. Met muziek van Alexander Oele. Pieter: “Het zijn eenvoudige verhaaltjes, die zo zijn gemaakt dat duidelijk blijft dat je met creatief bezig zijn veel plezier kunt hebben. Koekjes van eigen bodem.”

En dan is er nog actrice Sabrina NaberMacnack. Zij maakt ‘Saai’. “Omdat ze zich thuis zo verveeld knutselt ze wat af. De leuke ideeën die ze heeft kan iedereen thuis nadoen. Sabrina is allesbehalve saai. Maar dat verklappen we niet, anders houdt ze er misschien mee op,” lacht Pieter Tiddens.

Eigen Werk Theaterteam probeert op deze manier iets leuks te doen in deze thuiszittijd. En iedereen kan meedoen door ideeën in te sturen of eigen filmpjes naar coronakinderkanaal@gmail.com. Dan bekijken de acteurs wat ze er mee kunnen. De theaterfilmpjes zijn te vinden op Youtube onder de noemer Coronakinderkanaal. Ook is het kanaal te vinden op Facebook en Instagram. Voor meer informatie: www.pietertiddens.nl