CRUQUIS - In de weekenden van 19/20 en 26/27 september worden circa 250 medewerkers van het Spaarne Gasthuis welkom geheten op de Haarlemmermeersche Golfclub. Zij krijgen dan een compleet verzorgde golfdag aangeboden door de leden van de golfclub. Dit als dank voor hun fantastische inzet en vastberaden strijd tegen het Coronavirus tijdens de lockdown periode.

Afgelopen mei werden de medewerkers van de corona-unit van het Spaarne Gasthuis uitgenodigd door de Haarlemmermeersche Golfclub voor een - later in het jaar te organiseren - golfdag. Het enthousiasme was zo groot, ook bij zorgmedewerkers van andere afdelingen, dat er nu vier golfdagen zijn ingepland.

De ‘helden’ van het Spaarne Gasthuis worden buitengewoon gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Zij gaan daarna, met een goed gevuld lunch-rugtasje, de oefenfaciliteiten op voor een golfclinic, verzorgd door golfprofessionals. Aansluitend speelt men, onder begeleiding van leden (vrijwilligers), een ronde op de par 3 Bolstrabaan. De geoefende golfers spelen een golfwedstrijd op een van de drie 9-holes wedstrijdbanen. Na inspanning volgt ontspanning en kunnen de deelnemers in het clubrestaurant, bij mooi weer op het terras met prachtig uitzicht over de golfbaan, gezellig samen napraten onder het genot van verfrissende drankjes en heerlijke hapjes.

Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen op deze golfdagen strikt in acht genomen.