HAARLEM - Aleyna Kaya en Lara Rollman, studenten Nova College Haarverzorging in Haarlem, hebben met hun docent Bianca Straathof geholpen bij de voorbereiding van een fotoshoot door de Haarlemse fotograaf Rob van Bruggen. De opdracht was de haarstyling en make-up verzorgen van model Sabine Jansen in barokstijl. Het resultaat is te zien in de kloostergangen van het Haarlemse stadhuis tijdens de expositie ‘Haar stem in Haarlem’ over 100 jaar vrouwenkiesrecht van 13 september tot en met 25 oktober.

Rob van Bruggen benaderde het Nova College dit voorjaar met de vraag of studenten Haarverzorging de metamorfose konden verzorgen van model Sabine voor een foto van een dame in barokstijl. Aleyna en Lara reageerden direct enthousiast toen hun docent Bianca hen vroeg of ze wilden meewerken aan deze bijzondere opdracht. Het ging namelijk niet alleen om een feestelijk kapsel en mooie make-up. De fotograaf wilde – volgens de mode tijdens de overdadige barok stijlperiode - ook nog een ornament bovenop het kapsel. Daarvoor had hij een opgezette goudfazant uitgekozen, die met een speciale draadconstructie op het haar geplaatst moest. De studenten hebben met veel plezier intensief een paar uur gewerkt aan het kapsel en de make-up van Sabine.

De fotograaf kijkt terug op een positieve samenwerking: ‘De fotoshoot met de kapsters was super!!! Het was een leuke, ontspannen en creatieve samenwerking.’ Ook Bianca was positief: ‘Het was een bijzondere ervaring om met Aleyna en Lara hieraan mee te werken.’

Haar stem in Haarlem
De foto is te zien in de kloostergangen van het Haarlemse stadhuis tijdens de expositie ‘Haar stem in Haarlem’ over 100 jaar vrouwenkiesrecht van 13 september tot en met 25 oktober (maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur) en tijdens de monumentendagen zaterdag 14 en zondag 15 september. De toegang is gratis. De feestelijke opening door burgemeester Jos Wienen is op donderdag 12 september om 20.00 uur voor genodigden. Aleyna, Lara en Bianca zijn bij de opening natuurlijk van harte welkom om het resultaat van hun creatie in volle glorie en levensgroot te zien en de reacties van het publiek te horen. Ook tijdens de Kunstlijn kun je de foto zien op zaterdag 2 en zondag 3 november bij Van Duivenboden Interieur Haarlem, Gedempte Oude Gracht 90-94, 2011 GV Haarlem.