HAARLEM - De winnaars van de striptekenwedstrijd zijn beloond met hun prijs. Tijdens de Kinderboekenweek in oktober heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland 154 inzendingen ontvangen van de striptekenwedstrijd. Stripmaker Alex van Koten koos vier winnaars uit, die thuis hun prijs in ontvangst mochten nemen. De winnende tekeningen, maar ook alle andere strips zijn vanaf nu te zien in een virtueel museum.

Uitreiking in kleine kring

Veel jonge stripmakers gingen aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek: 'Worden wat je wil'. Allemaal borduurden ze verder op het eerste plaatje van Alex van Koten en maakten ze het stripverhaal af. Ondanks de coronamaatregelen konden de winnaars in het zonnetje gezet worden: zij werden allemaal thuis bezocht. De strip van Tamara (9) won de hoofdprijs en is afgedrukt in de kinderkrant Jong 023. Daarnaast won zij een mooi boekenpakket en certificaat. De nummers twee Reza (8), Kyra (6) en Fenna (11) werden ook thuis verrast met een certificaat en boekenpakket speciaal voor hen samengesteld.

Virtueel museum
De overige stripverhalen worden niet zomaar weggelegd. Het is duidelijk dat iedereen zijn best heeft gedaan en de creativiteit spat van de wedstrijdformulieren af. Daarom hebben we een virtueel museum ingericht waarin alle stripverhalen te bewonderen zijn. Heb je zelf meegedaan aan de striptekenwedstrijd? Ga dan snel op zoek naar jouw verhaal!
  • https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/over-ons/nieuwsoverzicht/online-stripmuseum.html