HAARLEM - Steeds meer VvE’s in Schalkwijk nemen – mede vanwege de ontwikkeling van een warmtenet – al stappen om hun gebouw(en) te verduurzamen en klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas. Daarnaast wil een groeiend aantal VvE’s graag weten hoe er op hun grote dak zonne-energie kan worden opgewekt. Om deze VvE's te ondersteunen wordt op donderdagavond 27 januari a.s. in de Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4 in de Europawijk een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Speciaal voor VvE’s in Schalkwijk die willen verduurzamen – of die al een stapje hebben gemaakt – organiseren Kennemer Energie , het VvE Duurzaamheidsloket, JVL Administraties VvE Beheer en gemeente Haarlem op 27 januari 2022 in de avond een speciale bijeenkomst. In anderhalf uur worden VvE-bestuurders en VvE-beheerders bijgepraat over verduurzaming, subsidies, regelgeving en mogelijkheden om op eigen dak(en) energie op te wekken. Praktisch, met veel voorbeelden en alle ruimte om vragen te stellen.

Toekomstbestendige VvE
Art den Boer, mede-oprichter van Kennemer Energie over deze bijeenkomst: "Wij realiseren sinds 2016 collectieve zonnestroomdaken en merken dat steeds meer VvE's niet alleen zonnepanelen willen plaatsen, maar juist ook andere stappen willen maken om hun gebouw te verduurzamen. Daarom organiseren we deze avond samen met de gemeente, het VvE-Duurzaamheidsloket en JVL Administraties VvE Beheer. Samen kunnen we VvE's tijdens één avond alles vertellen over het verbeteren van hun MJOP, beschikbare subsidies en financieringen, zelf energie opwekken, de stand van zaken rondom het toekomstige warmtenet in Schalkwijk, wet- en regelgeving en hoe je verduurzamingstappen als VvE het beste kunt organiseren. In anderhalf uur proberen we VvE's alle informatie te geven die nodig is om de komende jaren hun gebouw toekomstbestendig te maken. Inmiddels hebben zich al meer dan 20 grote en kleine VvE's aangemeld. Maar ook VvE-beheerdes zijn van harte welkom."

Conform coronamaatregelen
De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Frankrijklaan 4. Daarbij worden de regels rondom corona in acht genomen. Indien fysiek bij elkaar komen niet mogelijk is, zal de bijeenkomst online via Zoom plaatsvinden. VvE-besturen uit Schalkwijk en VvE-beheerders die willen komen, moeten zich wel vooraf aanmelden via kennemerenergie.nl/vve.