ZANDVOORT - De afgelopen weken is er in de grote blauwe strandtent flink geklust aan een volledig nieuw concept uit de koker van jong strandtalent Seb. Op 28-jarige leeftijd heeft Seb de bekende blauwe strandtent overgenomen en transformeert hij deze in een unieke bestemming met Italiaanse invloeden, nu onder de naam Piatti, wat "gerechten" betekent in het Italiaans.

Seb is opgegroeid in Heemstede en wilde als jongensdroom altijd al een eigen strandtent hebben. Dit riep hij al vanaf zijn vierde levensjaar, en nu is die droom werkelijkheid geworden!

Wat Piatti uniek maakt, is dat de oudere generatie achter dit jonge strandtalent staat. Seb heeft waardevolle ervaring opgedaan bij Wim van Ajuma. Daarna heeft hij Kaito en Sablon gerund. Nu kan hij eindelijk zijn eigen strandtent beginnen. Ook de jonge generatie sluit zich aan bij Seb en voelt zich begrepen en gezien. Er heerst een hoog werkethos, zonder dat dit ten koste gaat van de familie, wat zorgt voor een unieke ervaring in de horeca. Samen de uren vullen.

Strandtent Piatti, gelegen aan de prachtige kust van Zandvoort, zal onder Seb's leiding een verfrissende nieuwe richting inslaan. Met een passie voor de Italiaanse cultuur en de Italiaanse keuken, introduceert Seb een concept dat de warme, gastvrije sfeer van Italië naar het Nederlandse strand brengt. Bezoekers kunnen genieten van authentieke Italiaanse gerechten, verse pizza uit de pizzaoven, bereidt met verse ingrediënten. En natuurlijk een uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Hoewel de kenmerkende blauwe buitenkant nog even wacht op zijn transformatie, worden gasten nu al verwelkomd in een vernieuwde ambiance met een voorproefje van wat komen gaat. "We willen onze gasten een unieke en onvergetelijke ervaring bieden" zegt Seb. "Door de rijke smaken en de ontspannen ambiance van Italië te combineren met de prachtige locatie van Piatti, creëren we een plek waar iedereen kan ontspannen en genieten."

Het interieur van Piatti is verzorgd door Tanja Saarberg en studio JAKE. Hun frisse en innovatieve benadering zorgt voor een stijlvolle en uitnodigende sfeer die perfect past bij het nieuwe Italiaanse concept.

Piatti opent zijn deuren officieel op 6 juli en is het hele jaar door geopend van 09.00 tot 00.00. De keuken staat onder leiding van chef-kok Jorrit Christiaans, die zorgt voor een wisselende kaart met seizoensgebonden en creatieve gerechten.

Naast de culinaire vernieuwingen zal Strandtent Piatti ook diverse evenementen organiseren, en is het te boeken voor events, vergaderingen en bruiloften. Seb's doel is om van Piatti een ontmoetingsplaats te maken waar zowel 'locals' als toeristen samenkomen om te genieten van het goede leven.

Over Piatti

Strandtent Piatti is een geliefde bestemming aan het strand van Zandvoort, bekend om zijn gastvrije sfeer en prachtige uitzicht op zee. Onder leiding van de nieuwe eigenaar Seb, biedt Piatti nu een unieke mix van strandplezier en Italiaanse flair.