HAARLEM - Iedereen die in de buurt woont van het Nelson Mandelapark is op woensdag 12 juni van harte uitnodigd om de Nelson’s Picknick mee te komen vieren. Tussen 14.00 en 19.00 uur wordt met zo veel mogelijk buurtbewoners het park tot leven gebracht. Er zijn verschillende activiteiten en workshops voor jong en oud, een aantal kraampjes, hapjes en drankjes en live muziek van Buurtsessies.

Eerste Haarlemse sportbox

Dit jaar heeft de Nelson’s Picknick een primeur: de eerste Haarlemse sportbox wordt die dag gepresenteerd. Tussen 14.30 en 15.00 uur demonstreren CIOS-studenten samen met Sportsupport en Buurts hoe de sportbox werkt.

De sportbox is letterlijk een (rollende) houten box gevuld met spel- en sportspullen die door bewoners gebruikt kan worden. Er zitten bijvoorbeeld voetballen, jongleermaterialen, badmintonrackets, basketbal(len) en nog veel meer in.
Vanuit buurtcentrum Het Fjord aan de Paul Krugerkade kan de sportbox naar elke plek in de buurt gereden worden. Zo wordt sporten en spelen op straat vanaf 12 juni nog veel leuker!

Samen sporten en picknicken

Wie bij de picknick en de demonstraties van de sportbox wil zijn, kan gewoon naar het park komen met eigen eten en drinken. Van tevoren aanmelden is niet nodig, en de toegang is gratis. En voor wie extra trek heeft zijn er ook hapjes en drankjes zijn in het park verkrijgbaar.

Nelson’s Picknick
Woensdag 12 juni van 14.00 tot 19.00 uur

Nelson Mandelapark, Paul Krugerkade

Toegang gratis
Meer infomatie bij buurtcentrum de Fjord of Cronjéstraat 1.

De Nelson’s Picknick is een initiatief van Buurts, Stichting SportSupport Kennemerland, Zorgbalans/ Ontmoetingscentrum Spaarnestroom en CIOS Haarlem Hoofddorp / ROC Nova College.