HAARLEM - Een opgeladen telefoon-accu kan in tijden van nood het verschil betekenen tussen leven en dood. Zodoende start het Haarlemse mediabedrijf Reshift de actie Power to the People, waarmee het powerbanks inzamelt voor Oekraïners die vluchten voor de oorlog.

Sinds honderdduizenden Oekraïners huis en haard hebben moeten achterlaten vanwege de oprukkende oorlog, is een veilig punt om de smartphone op te laden allesbehalve vanzelfsprekend. Een werkende telefoon is voor Oekraïners van levensbelang: of dat nu voor nieuws en informatie over hun omgeving is, om contact met familie en vrienden te kunnen onderhouden of voor praktische zaken als navigatie of de ingebouwde zaklamp ─ een volgeladen accu is essentieel.

Er worden in Nederland talloze kleine en grotere initiatieven op poten gezet om de mensen in Oekraïne te helpen. Reshift draagt graag een steentje bij met de actie Power to the People, waarmee het zo veel mogelijk powerbanks wil verzamelen om Oekraïense vluchtelingen van stroom te voorzien.

Om dat te realiseren, heeft Reshift de website www.power2thepeople.nl in het leven geroepen, waar bezoekers middels een donatie van 25 euro een powerbank kunnen aanschaffen. Reshift verzamelt vervolgens alle powerbanks, zorgt dat deze stuk voor stuk volledig worden opgeladen en verzorgt het transport richting Oekraïne. Niets doen is nu geen optie. Elke seconde telt - én elke powerbank.

Over Reshift
Reshift is een van de grootste mediahuizen van Nederland. Maandelijks bereiken we ruim 8 miljoen mensen met titels als Computer!Totaal, Power Unlimited, Zoom.nl en Kieskeurig.nl