HAARLEM - Muziekschool Haarlem Zuid-West opent haar deuren op 24 augustus a.s. Het is een klein docentencollectief met docenten die een grote liefde hebben voor lesgeven en het samen musiceren stimuleren.

Muzieklessen:
De reguliere muzieklessen worden gegeven door Bas de Rode – cello, Gioia Kuipers en Helena van Tongeren – (alt)viool, Jet van Helbergen – zang en Alice Ploeg – dwarsfluit.

Buurtfunctie:
Daarnaast heeft dit collectief een buurtfunctie waar met name voor jonge kinderen korte cursussen zijn opgezet zodat zij op laagdrempelige wijze met muziek in aanraking kunnen komen. Muziek Op Schoot voor kinderen van 1-4 jaar, kleuterviool voor kinderen van 4-7 jaar en OpZang voor kinderen van 7-10 jaar.

Samenspel:
Voor strijkers vanaf 10 jaar is het strijkorkest Divertimento Zuid-West opgericht. Op maandag 31 augustus om 16.00u is er een open repetitie waar strijkers uit de buurt ter kennismaking vrijblijvend een keertje mee kunnen spelen. Voor volwassenen zijn er drie korte orkestprojecten opgezet met ieder project een eigen thema. Barok & Klassiek in november 2020 met soliste Carin Nelson - cello - Romantiek in februari 2021 met gastdocent Suzanne Groot - viool – Salonmuziek in juni 2021.

Workshop Jeugd en volwassenen:
Voor de oudere kinderen en volwassenen wordt de clinic muziekmaken door techniek door Sanne Hunfeld en de improvisatie workshop (alt)viool door Jelle van Tongeren gegeven.

Talent ontwikkeling voor jeugdige violisten:
Ingrid van Dingstee is verantwoordelijk voor het Talentontwikkelingsprogramma voor violisten die in combinatie met de masterclasses door Sanne Hunfeld en de theorielessen door Bob Kanne een verrijking bieden op de reguliere vioollessen.

Informatie:
Meer informatie is te vinden op:
www.muziekschoolhaarlemzuid-west.nl