VOGELENZANG - Heeft u ook zo vaak in de duinen 'iets' horen wegritselen voor uw voeten? En wilt u nu wel eens goed zien, wat dat is?

Zandhagedissen (Lacerta agilis) zijn al een aantal jaren talrijk aanwezig in de waterleidingduinen.
De zand- of duinhagedis heeft twee grote verspreidingsgebieden in Nederland: de Veluwe en de duinen. De leefomgeving van de zandhagedis moet dan ook voldoende open plekken hebben om te kunnen zonnen daar het een warmteminnend reptiel is. Daarnaast moeten er voldoende schuilmogelijkheden zijn als bescherming tegen aanvallers en als bescherming tegen te hoge temperaturen. Voor de voortplanting zijn open zanderige plekjes nodig waar de vrouwtjes eieren kunnen leggen die vervolgens door de zonnewarmte worden uitgebroed.
Maar om ze goed te kunnen bekijken, is enige kennis van hun biotoop nodig en een besluipingstechniek. Dit wordt u tijdens deze excursie geleerd.

Maximale aantal deelnemers is 10 personen. Aanmelden per email is verplicht, aangezien het heel goed mogelijk is, dat de excursie niet door gaat vanwege ongunstig weer (geen zon, te koud, regenachtig). In dat geval ontvangt u tijdig een afbericht.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.
Verder is het handig een verrekijker en wat eten en drinken mee te nemen.

Datum: zaterdag 14 mei
Locatie/vertrekpunt: Vertrek om 9.00 uur ingang Oase van de AWD

Meer informatie bij: Ok Overbeek, 06-31305324