HAARLEM - Vandaag is de nieuwe Albert Heijn Schalkwijk aan de Casablancastraat feestelijk geopend. Met muziek in de straat en omringd door vrolijke steltlopers knipte AH medewerkster Conny Agema, al 36 jaar in dienst van Albert Heijn, samen met supermarktmanager Marieke Sanou het lintje door. De supermarkt heeft het nieuwste concept van Albert Heijn. “We zijn echt trots op deze prachtige grote nieuwe winkel in Schalkwijk,” zegt supermarktmanager Marieke Sanou. “De winkel is ruim van opzet, heeft meer vers en een groot zelfscanplein met maar liefst twaalf zelfscankassa’s.”

“Klanten reageren ontzettend positief, ze weten niet wat ze zien als ze binnenkomen”, zegt Marieke Sanou. ”Je merkt dat we 700m2 groter zijn dan de vorige winkel, het is ruim en overzichtelijk.” Je komt binnen op het versplein waar alle verse producten te vinden zijn. Op het zelfscanplein staan twaalf zelfscankassa’s, dus afrekenen gaat nog sneller. “Het is een nieuwe winkel, maar onze service en klantvriendelijkheid zijn natuurlijk als vanouds,” voegt Marieke Sanou lachend toe.

Versplein
Naast een groot assortiment verse groente, fruit, verspakketten, verse maaltijden en dagverse sushi, vind je op het versplein bij de bakkerij verschillende soorten brood en broodjes uit eigen oven, taarten, gebakjes, koek en chocolade. Voor ontbijt, lunch en de borrel zijn er diverse soorten verse vleeswaren, tapas, olijven en kazen. Uit de eigen grill komen vers gegrilde gehaktballetjes en kippenboutjes. Medewerkers staan klaar om te adviseren over de lekkerste borrelplanken.

Digitaal gemak
Albert Heijn Schalkwijk heeft nu, naast drie gewone kassa’s, maar liefst twaalf zelfscankassa’s en handscanners waarmee klanten de producten zelf in de winkel kunnen scannen. Met de elektronische schapkaartjes die in de hele winkel zijn aangebracht kan sneller worden ingespeeld op veranderingen in het assortiment.

Duurzaamheid
De vernieuwde Albert Heijn Schalkwijk is duurzamer met overal ledverlichting en de nieuwste koelinstallaties waarmee warmte terug wordt gewonnen. “We gebruiken geen gas meer. De restwarmte van de koelingen wordt gebruikt om de winkel te verwarmen en dat levert een forse energiebesparing op,” legt Marieke Sanou uit.

Goedkoop parkeren
Ook de nieuwe parkeergarage is vandaag open gegaan. De tarieven zijn net zo laag als voorheen en op zondag is parkeren in de garage gratis.

Openingstijden
Albert Heijn Schalkwijk is van maandag tot en met zaterdag open van 7:00 tot 22:00 uur en op zondag van 8:00 tot 20:00 uur.