SPAARNWOUDE - 'Heel veel mensen gaan dit jaar op tweede Paasdag niet naar de meubelboulevard!' zegt een opgetogen Wouter Schotel van Snowworld Amsterdam. Op maandag 18 april organiseren de ondernemers in Spaarnwoude en het recreatieschap een opening van het seizoen. De belangstelling voor de gratis activiteiten blijkt groot, daarom zijn er extra activiteiten toegevoegd aan het programma. De activiteiten kunnen gereserveerd worden via spaarnwoudepark.nl/ontdek.

Honderden mensen hebben al een activiteit geboekt voor Ontdek Spaarnwoude Park. Wouter: 'Bij Snowworld Amsterdam kunnen kinderen gratis van de kleine piste sleeën. Onze activiteit is al bijna vol, maar er zijn nog heel veel andere plekken en activiteiten te ontdekken!'

Als extra activiteit kunnen bezoekers gratis een uurtje kanoën vanaf paviljoen Loef in Haarlem. Vanaf dit huis voor watersporters kun je de Mooie Nel ontdekken en een actieve, groene Paasdag beleven. Over wateractiviteiten gesproken: voor het suppen bij Villa Westend zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aandacht voor kunst en historie

Ontdek Spaarnwoude park is niet alleen voor de mensen die van sportieve activiteiten houden. Zo gaan er deuren open die normaal gesloten blijven voor het grote publiek. De kunstgalerie van de Mooimakerij is zo'n pareltje dat misschien niet veel mensen kennen. Sasja Wagenaar, Annalinda Wagenaar en Jeroen Effern verwelkomen bezoekers met kunst, muziek en poëzie. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in historie kunnen hun hart ophalen. Gidsen van Stichting Oerij vertellen je op de fiets of wandelend meer over de geschiedenis van het Noordzeekanaalgebied en het OerIj dat hier vroeger stroomde.

Ga met je kinderen op pad!

Diverse activiteiten zijn leuk om met je kinderen te doen. Begin bijvoorbeeld bij Europarcs en speur onder leiding van de enige echte Paashaas naar paaseieren in het park. Daarna kun je je energie kwijt door de stormbaan van ActionPlanet te bedwingen om vervolgens af te sluiten door op Boerderij Zorgvrij het echte voorjaarsgevoel te krijgen met de pasgeboren lammertjes, geitjes en kuikentjes. En je leert er hoe je boter kunt maken, maar daarvoor moet je je wel even aanmelden via de site. Bij het Pannenkoeken Paviljoen in Cruquius krijg je koffie met gebak voor een speciale Ontdek Spaarnwoude Park-prijs.